Beteendebloggen

24 OKTOBER 2022 - BY ELSA STÅLNER CORREIA
Använd din rädsla som bränsle
Årets blodigaste högtid står för dörren med stora spindlar, vansinniga vampyrer och hämndlystna häxor. Halloweenhelgen och dess traditioner må vara hårresande obehagligt men vi är många som upplever samtiden betydligt mer skrämmande.
08 september 2022 - av Elsa Stålner Correia
Valets (o)viktigaste fråga
Vår oro för miljöfrågorna och hur vi planerar att rösta i riksdagsvalet verkar inte linjera med varandra och stor del av problematiken bottnar i tre psykologiska tankefällor.
30 augusti 2022 - av Linda Lindström
Nudging ökade försäljningen av frukt och grönt med 6 ton
PRESSMEDDELANDE 31082022
27 juni 2022 - av Elsa Stålner Correia
Sommarläsning - nudging & beteendedesign
För dig som är intresserad av beteendeförändring och nudging har vi listat fem böcker som på olika sätt handlar om den mänskliga hjärnan och vårt beslutsfattande.
08 mars 2022 - av Elsa Stålner Correia
Klimatkrisen- så gör vi skillnad!
Vi har inte Iängre råd att endast fokusera på hur vi kan bromsa klimatkrisen framöver utan måste också acceptera de konsekvenser av vårt tidigare handlande som vi möter här och nu och förbereda oss för dessa.
20 januari 2022 - av Elsa Stålner Correia
Fixa fattigmånaden med plånboksvänliga förändringar
Januari är för många en ekonomiskt ansträngd månad där julklappar, mellandagsshopping och tjusig nyårsmat lämnat hål i plånboken. Men det finns små beteendeförändringar som du kan göra som gör fattigmånaden lite mer uthärdlig.
04 oktober 2021 - av Elsa Stålner Correia
Horoskop - en tankefälla?
Vi människor älskar att få våra egna tankar och åsikter bekräftade! Vi tenderar att söka upp, tolka och föredra information som på ett eller annat sätt bekräftar våra redan existerande åsikter.