Beteendelabbet i Almedalen

8 april 2019 - av Beteendelabbet
Datum
08 april 2019
Skrivet av
Beteendelabbet
Kategori

Vad är egentligen nudging? Och hur skapar man beteendeförändring som räddar världen?

På Beteendelabbet är vi proffs på att förstå varför människor gör som de gör och hur vi kan få dem att agera annorlunda. Våra projekt skapar alltid affärsnytta och positiv förändring för både planeten och individen! Vi tror på att testa, utvärdera och testa igen för att designa innovativa lösningar – som funkar.

I höst släpper vi boken “Nudging i praktiken- så gör organisationen det lätt att göra rätt” på förlaget Natur & Kultur som ger läsaren både förståelse och verktyg för att göra skillnad. Vi håller regelbundet utbildningar och har föreläst på många stora scener och deltagit som nudgingexperter i flera paneler och media.

almedalen2

Vi kombinerar psykologi, beteendeekonomi och design och tillsammans med kunder som Lifesum, ICA Banken och Wästbygg har vi skapat lösningar som fått fler att leva hälsosamt, underlättat sparande och ökat återvinningen och minskat olyckor på arbetsplatsen.

almedalen3

Vi är så taggade på att ännu ett år besöka Almedalen och vi vill gärna samarbeta med dig!

Låter det spännande? Kontakta oss!

Våra experter:

Ida Lemoine, VD & beteendestrateg

Ida Lemoine är medgrundare och VD på Beteendelabbet och har expertis i att tillämpa nudging i praktiken inom affärsutveckling. I sin roll som beteendestrateg arbetar Ida med att tillämpa psykologi och nudging inom både privat och offentlig sektor i områden som, samhällsbyggnad, retail och transport. Ida är en van föreläsare och har arbetat många år med att designa engagerande workshops och utbildningskoncept, och skriver just nu en handbok om hur organisationer metodiskt kan tillämpa nudging i praktiken, för Natur och Kultur. Ida drivs av att sprida kunskap om nudging och hur detta kan tillämpas i praktiken för en mer hållbar utveckling.

Samuel Salzer, Beteendestrateg

Samuel Salzer är en erfaren beteendestrateg och expert på vanor, som har arbetat med företag och organisationer i Sverige, Australien och Nordamerika. Hans kompetensområden inkluderar beteendedesign, förändring av digitalabeteenden och skapandet av hälsosamma vanor i samhället. Han arbetar bland annat som beteendeexpert i EU projektet LiveIncite, avsett att förändra beteende hos operationspatienter med rökning- eller alkoholberoende, och har även hjälpt den Svenska hälsoappen Lifesum med att skapa bättre kost- och träningsvanor bland deras 30 miljoner användare.

Kajsa Lindström, Medgrundare & Tjänstedesigner

Kajsa Lindström är medgrundare och tjänstedesigner på Beteendelabbet. Kajsa har gedigen kunskap av att jobba med nudging i praktiken och har genom sitt arbete inom fastighetsbranschen fått människor att minska sitt matsvinn, delat sina resurser, ökad säkerhet och återvinning på byggarbetsplatsen. Kajsa är specialiserad inom hållbar design och expert på metoder för att träffa och förstå användaren och dess beteende. Efter flera års arbete med nudging i praktiken har hon tagit fram Beteenderesan, en designprocess för att designa nudges byggda på psykologi, tjänstedesign och beteendeekonomi.