Heldagskurs Nudging för hållbara städer

18 februari 2019 - av Beteendelabbet
Heldagskurs Nudging för hållbara städer
Datum
18 februari 2019
Skrivet av
Beteendelabbet
Kategori

Vill du lära dig en arbetsprocess för hur du kan förändra beteenden som går i linje med FN:s globala hållbarhetsmål? Är du nyfiken på hur du med hjälp av nudging kan bygga bostadsmiljöer som främjar gemenskap, miljö och delande av resurser?

Anmäl dig här!

Listan på hur vi kan eller bör agera smartare för vår egen och planetens vinning kan göras lång men hur går vi från vilja till handling? Under en heldag varvas föreläsningar med praktiska workshops- övningar där du lär dig att planera och genomföra ett beteendeprojekt för organisation, företag, eller arbetsplats. Vi använder oss av exempel från flera framgångsrika case som när vi med hjälp av nudging ökade återvinningen på en byggarbetsplats med 90 ton och ett bostadsprojektet som minskade matsvinnet med 12 %.

Kursen syftar till att öka förståelsen för vikten av att planera utifrån och för mänskligt beteende. När vi tar hänsyn till mänskliga beslutprocesser i vår design och arkitektur skapar vi miljöer utifrån brukarens behov som underlättar för en hållbar livsstil.

Välkommen till en heldagskurs med fokus på nudging i praktiken med Sveriges första beteendebyrå, Beteendelabbet. Med hjälp av nudging och beteendedesign har vi bland annat minskat matsvinn, ökat återvinning och fått fler att åka kollektivt. Vi applicerar beteendeinsikter och designar beslutsmiljöer inom vård & hälsa, hållbarhet, bostad och transport och lär företag och organisationer att använda nudging i praktiken.

”*Vi som jobbar med mobilitet och stadsutveckling har otroligt stor nytta av dessa arbetsmetoder.” Elias Arnestrand,Samtrafiken

Kursen ger dig: Teori och praktik om mänskligt beslutsfattande Beteenderesan – En arbetsprocess för hur du designar en bra nudge Kunskap om hur tjänstedesign kan hjälpa dig att förstå din användare Inspiration och framgångsrika exempel Konkreta nudgeverktyg för beteendeförändring Beteendelabbet bjuder på lunch och fika

En kurs för dig: Alla som är intresserade av nudging i praktiken är välkomna till kursen men innehållet riktar sig till dig som exempelvis arbetar som:

  • Arkitekt
  • Stadsplanerare
  • Samhällsvetare
  • Landskapsarkitekt
  • Projektledare
  • Miljösamordnare

Jag tycker Beteendelabbets facilitatorer är duktiga som har en mängd redskap och metoder för att skapa energi och entusiasm i gruppen. Jag rekommenderar varmt Beteendelabbet!

  • Erika Sjölin, Medlemsansvarig Studentbostadsföretagen

Anmäl dig här!