Sommartips!

30 juni 2019 - av Beteendelabbet
Sommartips!
Datum
30 juni 2019
Skrivet av
Beteendelabbet
Kategori

Sommaren är här och vi på Beteendelabbet (och säkert många av er) är i full färd att knyta ihop säcken och ladda inför semestern. I höst är vi tillbaka fulla med energi inför en fullspäckad höst med massa nya spännande projekt. Vi lanserar bl.a. vår bok Nudging i praktiken som redan nu går att lägga till bevakning och spara i önskelistan här. Vi kommer också fortsätta att dela med oss av nya beteendeinsikter här på Beteendebloggen och i Beteendebrevet. Fram tills dess är här lite läs-, titta- och lyssna tips om lusten av att förkovra dig kring beteendeinsikter smyger sig på i hängmattan!

Vår branschkollega Ideas42s har knåpat ihop en läslista på sin grymma blogg the Behavioral Scientist här som vi rekommenderar varmt!

Vill du hellre vill titta på serier eller film? Då finns en annan lista här.

Ett lästips för dig som är sugen på att läsa om beteendestudier som gjorts av praktiker i omvärlden kan vi starkt rekommendera den senaste lanserade upplagan av Behaviroal economics guide här.

Slutligen, för dig som hellre pluggar i lurarna och blundar kan vi rekommendera vår favoritpodd Freakanomics som nyligen släppt ett avsnitt där du får dunder-pejl på om hundar är mer rationella än människor, vad forskningen säger att vi tycker om s.k. “Humble bragging” samt: Vad ångrar vi mest: saker vi gjort eller saker vi inte gjort?

Ha en fantastisk sommar önskar team Beteendelabbet!