Vårt innovationsprojekt inom e-hälsa för vården blir verklighet

10 december 2018 - av Beteendelabbet
Vårt innovationsprojekt inom e-hälsa för vården blir verklighet
Datum
10 december 2018
Skrivet av
Beteendelabbet
Kategori

Nu ska idéerna bli lösningar i Live Incite – EU-projektet och innovationsupphandlingen som Karolinska universitetssjukhuset leder med avsikt att utveckla ett nytt digitalt stöd som ska hjälpa patienter till beteendeförändring i samband med operationer.

Inför en operation är det viktigt att patienten ändrar livsstil för att förebygga komplikationer och dödlighet i samband med ingreppet. Trots att denna förändring kan halvera risken för komplikationer har det länge varit svårt för den medicinska och psykologiska vetenskapen inom vården att få patienter att anta denna förändring.

Men snart är detta problem ett minne blott! Nu har MyLi, som är ett samarbete mellan MyIndicators, Beteendelabbet och B3IT, valts ut att gå vidare i upphandlingen och få chansen att utveckla sin prototyp ämnad att hjälpa patienter att ändra livsstil.

– Detta är en spännande möjlighet att få bidra till meningsfull beteendeförändring och använda beteendedesign i ett digitalt innovationsprojekt. Extra kul att detta sker inom vård och hälsa, ett område som vi verkligen brinner för, säger Samuel Salzer, Beteendestrateg på Beteendelabbet.

Läs mer om Live Incite projektet här: https://www.karolinska.se/live-incite