FÖRÄNDRAR VI BETEENDEN FÖRÄNDRAR VI VÄRLDEN

Vi betraktar världen genom en beteendelins med syftet att göra det lätt att göra rätt. Vi undersöker beteenden, innoverar lösningar och utvärderar effekter för att skapa positiv förändring för både person, planet och plånbok

Över 350 genomförda föreläsningar och kurser
2016 startade vi Sveriges första beteendebyrå

Våra kurser

Vi anordnar kurser, workshops och webbinarium med olika tematik och inom olika fokusområden, alltid med utgångspunkt i beteendedesign, nudging och tjänstedesign. Kontakta oss så skräddarsyr vi något som passar just er organisation!
Webbkurs: Beteendedriven innovation inom vård och omsorg

Beteendedriven innovation sätter användarens beteende i centrum och utvecklar lösningar som gör att det blir lätt att göra rätt. De olika metoder som finns inom fältet beteendedesign och nudging hjälper dig guida såväl vårdpersonal som patienter mot fler önskvärda beteenden.

Denna utbildning ger dig grunderna i en arbetsprocess med verktyg och konkreta beteendetekniker för att du själv ska kunna börja arbeta med beteendeinsatser i din vårdorganisation.

Nästa kurstillfälle
04 september 2024
Webbkurs: Beteendedesign för hållbara städer

På Beteendelabbet har vi under flera års tid arbetat med att tillämpa beteendedesign och nudging i praktiken för fler hållbara beteenden i det offentliga rummet, trafiken och bostaden.

Nu erbjuder vi dig med intresse för samhällsbyggnad en webbkurs där vi genom vår arbetsprocess Beteenderesan (förankrad i forskning och praktiskt utprovad inom näringsliv och offentlig sektor), ger dig verktyg och kunskap för att generera beteendedriven innovation i din organisation.

Nästa kurstillfälle
23 oktober 2024
Webbkurs: Nudging för kommunikatörer

Är du nyfiken på hur du med hjälp av nudging kan skapa kommunikation som förändrar beteenden med mätbara resultat? Vill du lära dig en arbetsprocess som ger dig verktyg för att uppnå beteendeförändring inom och utanför organisationen?

Under en förmiddag varvas föreläsningar med praktiska övningar där du lär dig planera och genomföra ett beteendeprojekt inom organisationen, med målet att skapa kommunikation som leder till hållbar beteendeförändring.

Nästa kurstillfälle
13 november 2024
,,
Mycket inspirerande kurs. Den var uppiggande och väckte engagemang och jag tycker att jag fick med mig bra tankar och verktyg till mitt arbete. Tack!
Kursdeltagare Nudging för hållbara städer 19/5 2020
,,
Förbered dig på att hjärnan expanderar för här blandas praktiska tips och övningar med best practice.
Kursdeltagare Nudging för kommunikatörer 9/6 2021

Boka oss som föreläsare

Ge er verksamhet en skjuts med inspirerande kompetenshöjning! Vi föreläser kring hållbar beteendeförändring inom en rad områden och branscher som mobilitet, fastighet & bygg, matproduktion och vård & hälsa. Vi har tidigare deltagit på scener som Klimatforum, Women in tech, Mötesplats Agenda 2030 och Samhällsbyggardagarna och medverkat som experter i medier som DN, SVT och Sveriges Radio.

Nudging i praktiken

Vi tror på hållbar utveckling som gynnar både individ, näringsliv och klimat. Vår handbok i Nudging hjälper nyfikna praktiker att kombinera metoder från psykologi, tjänstedesign och beteendeekonomi för en systematiskt och mer resultatorienterad beteendeförändring inom och utanför organisationen.